E-handelsanalysen juni: Dagligvarer på nettet nyder godt af Corona
Knap halvdelen af kunderne købte dagligvarer eller måltidskasser på nettet i juni, og der er kommet mange nye kunder til under Corona-krisen, viser FDIH’s E-handelsanalyse for juni.

Coronaen påvirkede forbruget i juni markant, og i lighed med april og maj, så er onlinekøb af rejser og ferier samt billetter til kulturaktiviteter igen den store taber. Her faldt forbruget fra 31% til 9 % af den samlede e-handelsomsætning målt i forhold til juni 2019.
Dagligvarer ligger trods åbning af de fysiske butikker fortsat over juni 2019, viser FDIH E-handelsanalyse. Selv om åbningen af de fysiske butikker er mærkbar i juni, så ligger ”dagligvarer, mad og drikke” dobbelt så højt sammenlignet med året før, ligesom take-away/fast food også er markant højere.
Flere kategorier har rettet sig efter et sløjt salg i begyndelsen af Corona-krisen. Således er ”tøj og sko” tilbage på niveau med 2019.
Flere og ”nye” kunder køber dagligvarer
Andelen af forbrugere, som handler dagligvarer på nettet er steget med 8 procentpoint i løbet af det seneste år.
I 2020 er der kommet nye forbrugergrupper til. Det er fortsat børnefamilierne, som især køber dagligvarer på nettet, men deres andel er nærmest uændret. COVID19 har tydeligvis for mange andre forbrugere været et skub til at handle dagligvarer online. Andelen af unge, singler og par, midaldrende og pensionister, som køber dagligvarer online, er steget markant. Således er andelen af unge (under 25 år), der køber dagligvarer på nettet steget fra 22% til 38%, og for pensionister er stigningen fra 16% til 25%.
En tilsvarende tendens følger salget af måltidskasser, men her er de unges andel mere end fordoblet fra 17% til 35%.
E-handelslysten ligger fortsat højt
49% af forbrugerne har handlet i løbet af den seneste uge i juni. Det er et fald ift. maj måned men klart højere end juni måned 2019, hvor andelen var på 43%. Andelen af handlende forbrugere er dermed fortsat langt højere end før coronaen ramte Danmark. Sammenlagt forventer næsten hver fjerde forbruger at e-handle mere (21%) eller meget mere (2%) i fremtiden.
”Selv om især rejser har oplevet et voldsomt fald, så er min oplevelse, at danskerne i stedet har brugt pengene andre steder, så vi alt i alt ligger på samme eller måske endda et højere forbrug end vi gjorde i samme periode sidste år. Sammen med forbrugernes egne bud på, at de vil e-handle mere i fremtiden, så har Corona-krisen givet dansk e-handel et godt skub fremad. ” konstaterer Niels Ralund, direktør i FDIH.
Ikke medlem af FDIH?
Bliv medlem hos FDIH allerede i dag, og få adgang til PREMIUM.
Eller download LIGHT analysen her:
FDIH medlem
Log ind nedenfor og få adgang til PREMIUM analysen